15 lucruri învăţate în 2018

2018 a fost bluescreen. Am schimbat job-ul, am început un master, n-am ieșit din țară, am iubit de vreo două ori, am rănit și-am fost rănită tot pe atât. Am scris și-am tot scris până am rămas fără cuvinte. Până am fost lăsată fără. Am făcut glume bune și de două ori mai multe glume proaste. Am dansat bine, cântat prost, n-am desenat. Am văzut și marea și muntele și am spus mai des ce simt. Sau am arătat. Încă învăț.

Am dat timpul înapoi de câteva ori şi mă bucur că încă nu-mi pasă de bani, ci de trăiri. 15 lucruri învăţate în anul ăsta nebun:

 1. Lucrurile bune uneori nu ajung la tine pentru ca n-au loc. Lasă în spate tot ce-i toxic și pleacă când momentele în care te doare sunt mai dese decât alea în care te face bine. Oricât de greu e.
 2. Niciun lucru nu e un sfârșit pentru totdeauna. Inima ți se întoarce și umblă așa în mâini, iar dacă nu-ți rezolvi amintirile care te bântuie, ai să ajungi ca bătrânelul din STB care vorbește singur.
 3. Răspunde mereu oamenilor care atunci când rămâi fără aer, sar să te întrebe dacă ești bine. Restul sunt doar pasageri.
 4. Îndrăgosteala n-o să înceteze vreodată să te surprindă. Ca și prietenia. Uneori ia-le mâna și pune-o în partea stânga a pieptului să vezi cum ticăie inima mai tare când ești cu ei.
 5. O cafea băută cu fratele tău dimineața e mai bună decât orice Starbucks. Unele lucruri nu se spun, dar se simt, ca mândria mea.
 6. Oamenii zic că nu vor cadouri, dar iubesc să vadă că te gândeşti la ei. Refugiul tău rămâne tot apartamentul ăla înghesuit din Suceava. Chiar dacă ai tăi te bat la remi.
 7. Urmărește mereu unde te duce sufletul. Nu te gândi la bani sau conexiuni, lucrurile uneori se așează de la sine dacă ești în locul în care simți.
 8. Lucrurile cresc. E îndeajuns doar să ai scânteia și să-ți vină să râzi la glumele proaste. Nu stinge focul din fașă, e cum zice mama „nu știi de unde sare iepurele”.
 9. Iartă. Trecutul există doar pentru ca uneori să te uiți în spate și să fii mândră de cât ai evoluat. Atât.
 10. Anul ăsta n-ai reușit, dar poate la anul înveți să-ți placă și techno-ul. Rămâi la prostiile tale.
 11. O bere la timpul ei face minuni.
 12. Ia-ți un moment în care să zici mersi. Ok, nu știi dacă e ceva sus sau ce e, dar știi că ești bine, că ce faci acum erau cândva doar visuri și că tot ce-ai iubit te-a făcut să scrii. E îndeajuns? Nu, dar cândva nici aici nu te gândeai c-o să fii. Deci zi un mersi. Poate ție, poate oamenilor, poate gândului de sus. Doar zi mersi.
 13. Poți să iubești și să nu îndrăznești. Și e ok. E un alt tip de magie, mai ciudată, dar care nu-și pierde din farmec. Rămâi al meu, ăla pe care n-o să-l am niciodată.
 14. Plus cu minus nu e musai să se atragă, dar se echilibrează. Așa că atunci când o iau razna, ești tu să mă liniștești.
 15. Ambiția e bună..Până nu înnebunești. Nu poți pune vorbe în gura unui om care n-a învățat niciodată ce e aia asumarea. Iar brațe? Găsești tu altele care să te țină. Asta să-ți fie ție problema! Lucrurile făcute din orgoliu te rănesc mai tare pe tine.

IMG-3141

În 2019 vreau să văd Anglia pentru ei. Islanda şi Sighişoara pentru mine. De îndrăgostit o să fie uşor, vorba unui prieten, îndrăgosteala mea e simplă. Ca mine, ha. Vreau să învăţ să scriu mai bine, să ajut mai mult, să trec de sesiunea asta. Să-i ţin aproape, să spun mulţumesc, să plâng aproape la fel de mult ca acum, dar numai de emoţii.

Mă organizez şi fac liste. 2019 nu ştie ce l-a lovit.


Desen făcut de altă Alexa, una mai şmecheră. Alexa Bratu.

3 răspunsuri la „15 lucruri învăţate în 2018”

 1. Mi se rupe pula de vice, fac jurnalism de proastă calitate, tendențios și părtinitor. Mi se rupe sufletul de tine că scrii la ei. Tu de obicei scrii bine. Ce cauți la ei? Așa mare e foamea? E deplorabil felul cum oameni talentați ajung rupți în cur de săraci doar pentru că nu au ales să lucreze într-un domeniu tehnic. Sunt șanse să îi vezi și prostituându-se pentru o bucată de pâine, cum faci tu cu vice.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Buna :). Nu știu dacă să mă bucur că mi-ai zis că scriu prea bine pentru Vice sau să fiu tristă că mi-ai zis că mă prostituez pentru o bucată de pâine. Sau c-ar fi trebuit să aleg un domeniu tehnic. :))
   Cred tare că fiecare site are și articole bune și articole mai puțin bune. Pe mine, om care n-a făcut jurnalism la viața lui, Vice-ul mă ajută să învăț unele chestii și clar mă ajută la expunere și experiență. Îmi place ce scriu și n-am fost obligată să scriu ce nu-mi place. Nu o fac pentru bani, nu că aș avea prea mulți, ci că sunt mai mult focusată pe învățat decât pe chestii materiale.
   Sunt stiluri diferite. Pe Vice pot face caterincă, pe blogul meu scriu chestii fix emoționale. Fix ce simt. Tu urmărești ce vrei.
   Io am să continui să încerc toate stilurile până găsesc ce-mi place și ce mi se potrivește. O să urmeze și articole mai documentate și mai complexe imediat ce mai învăț niște lucruri și prind curaj.

   Ar trebui să mi se mai rupă și mie de lucruri, dar nu-mi iese.
   Mulțumesc pentru părere!

   Apreciază

 2. Nu mai visa la baieti pe care nu ii poti avea. Nu are cum sa ramana al tau atat timp cat nici nu este. Viata e scurta , bucura-te de cineva pe care chiar poti avea!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s