Cine e Maria?

Maria se plictisește, nu că n-are resurse interne, ci din contră, are prea multe. Stă și le gândește pe toate și dacă n-ar avea slăbiciuni, ar angaja-o ca spionă la cum face legăturile.

„Când eram mică, aveam un fular galben dintr-un material din ăla sintetic și obișnuiam să-l țin în dinți, nu știu exact de ce. De fiecare dată când îmi vine în cap amintirea asta, mi se face pielea de găină și simt din nou fularul între dinți. Ăsta-i lucrul pe care-l urăsc cel mai tare. Același sentiment îl am de fiecare dată când pot să fac ce trebuie, dar din rușine sau comoditate aleg să nu. Răutatea mea e fularul ăla galben și masochistă din fire, nu las să-mi iasă din cap aminterea asta.

Ai mei. Cerul. Arta. Oamenii. Popcornul și ochii. Refugiul și inimi să-mi bată tare tare, tic-tac. Uneori și kinder bueno. Mereu primăvara și când mă apucă melancolia, apusul din Gudevica. Iubirea mi-a rămas la nenea cu picturi pe sticlă din Costinești și pe nisipul din Skiathos.

Cerul din teatrul Bacovia și prăjitura mamei cu mac. Șarpele boa care-mi înghite copilăria. Fowles și Frey. Feminismul și nebunia moștenită de la tata.

Joc și joacă și te rog, du-mă înapoi la focurile de tabără din Apuseni!”

Ce vede, aude, simte. Ce gustă, crede, susține și ce-o mai doare din când în când. Prostii în principiu. Uneori chiar își ia lumea-n cap și fuge undeva, iar când se adună multe tare, își scrie gândurile aici.

A cochetat cu jurnalismul și-a zis că nu e pont, prea multe limite și nu îndeajuns timp în care să fugă. A cochetat și cu teatrul, dar și-a luat tot ce-i mai bun din el și a zis că nu-i de ea. Trei ani de handbal, un an de balet și două luni de volei. Din toate, cel mai bine s-a simțit când a auzit „tu ești click-ul care îmi trebuia” așa că acum caută să regăsească sentimentul.

Maria e pierdută și se caută în țări, cărți, filme, localuri și restaurante. Printre vinuri ieftine și rujuri scumpe. Și amintiri.

Un răspuns la „Cine e Maria?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s